Linksmi faktai apie Graikiją – šalis verta pažinimo

Niekas taip nesužadina smalsumo apie kitą šalį kaip įdomūs ir dar niekad negirdėti faktai apie ją. Graikija – ne išimtis. Skrydžiai į Graikiją nėra brangūs, o ką nuveikti šioje šalyje – pasirinkimų gausu, todėl čia nukeliauti visada smagu. O kaip jau sakėme, dar labiau kelionių troškulį sužadins įdomios detalės apie ją.

  • Jo-jo žaislas yra seniausias pasaulyje žinomas žaislas už kurį senesnė tik lėlė, ir tikrai ne šių dienų išradimas. Jau prieš tris tūkstančius metų juo žaidė senovės graikai
  • Maistas senovės graikams turėjo ne tik praktinės, bet ir religinės reikšmės. Jie niekuomet nevalgydavo mėsos, nebent ji buvo aukojama dievams.
  • Senovės Graikijoje pomidorai, bulvės, apelsinai ar citrinos nebūdavo valgomi, nes tais laikais net neegzistavo vaisių ir daržovių sąvokos.
  • Šiais laikais madingos barzdos, tačiau Antikoje jos būdavo toks svarbus vyro atributas, kad net gi būdavo organizuojamos varžybos, kieno barzda yra ilgesnė ir vešlesnė.
  • Spartoje berniukai į karines stovyklas būdavo siunčiami jau septynerių metų. O skaityti ir rašyti jie išmokdavo tik keturiolikos. Skamba žiauriai, tačiau karinė tarnyba trukdavo, kol vyrams sueidavo 60 metų.
  • Šiandien Graikijoje yra draudžiama vaikščioti į ekskursijas po senosios architektūros palikimą ir šventyklas su aukštakulniais. Taip yra todėl, kad smailūs kulnai gali įskelti vertingą grindinį.
  • Nė viena Graikijos upė nėra tinkama net ir mažiesiems laivams praplaukti. Sekliomis iš kalnų ištekančiomis upėmis galima plaukti nebent maža valtimi, bet tikrai ne daugiau.
  • Balsavimas Graikijoje yra privalomas kiekvienam piliečiui. Už nebalsavimą yra taikomos nuobaudos. Ir ne veltui, juk Graikijoje gimė demokratija!
  • Graikijoje gimtadieniai praktiškai nešvenčiami. Tačiau graikai labai vertina vardadienius, kadangi dažniausi graikų vardai – tai ir dievų vardai – Dionisas ar Apolonas ir t.t.

Domina pigūs lėktuvų bilietai į Atėnus, Graikiją? Skrydis į šią šalį bus puiki galimybė tiek atsipalaiduoti, tiek pamatyti nuostabius architektūrinius šedevrus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top