Kaip gauti es skaitmeninį covid pažymėjimą

Kaip gauti ES skaitmeninį covid pažymėjimą?

ES COVID skaitmeninis sertifikatas yra dokumentas, įrodantis, kad jo turėtojas buvo paskiepytas nuo COVID-19, sirgo COVID-19 arba turi neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Keliaujant į užsienį šiems žmonėms gali būti taikomi švelnesni apribojimai, o vienas pažymėjimas gali lengviau perduoti informaciją kitos šalies institucijoms. Tačiau kiekviena šalis kelia savo reikalavimus keliautojams, todėl prieš kelionę būtina su jais susipažinti. Tai galima padaryti adresu https://reopen.europa.eu/en. ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas yra faktinės informacijos apie asmenį išrašas (apie turėtą ligą, vakcinaciją arba atliktus tyrimus) ir yra skirtas saugiai keistis duomenimis tarp šalių, kad viena valstybė lengvai atpažintų kitos valstybės informaciją. Tačiau tai nėra leidimas atvykti į užsienio šalį, o keliautojams taikomi reikalavimai priklauso nuo konkrečios valstybės nustatytos tvarkos. Kokius reikalavimus taiko valstybė, į kurią vykstama, prieš kelionę rekomenduojama pasitikrinti tinklalapyje https://reopen.europa.eu/lt.

ES skaitmeniniame COVID sertifikate saugoma informacija taip pat gali suteikti prieigą prie visų paslaugų, leidžiamų šalyje / regione, kuriame šiuo metu yra sertifikato turėtojas

Tačiau nuo šalies apsisprendimo priklauso, ar pažymėjimas gali būti naudojamas tik kelionėms ar šalies atostogoms. Sertifikatas yra pagalbinė priemonė, tačiau nepaneigia galiojančių įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų, tai yra karantino sistemos laikymosi užsikrėtus COVID-19, didelės rizikos apšvitos atveju ar reikalavimų keliautojams, atvykstantiems į Lietuvą. Taip pat, Galimybių pase persirgimas COVID-19 liga gali būti užfiksuojamas tiek po teigiamo PGR tyrimo, tiek po teigiamo antigeno testo ar po teigiamo kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio (antikūnų) testo rezultato. Tuo tarpu ES Skaitmeniniame COVID pažymėjime persirgimas COVID-19 liga užfiksuojamas tik po teigiamo PGR tyrimo rezultato. Galimybių pasą reikia atnaujinti kas 60 d., kadangi paso galiojimas nustatytas pačiame dokumente (nuo rugpjūčio 10 d. Galimybių paso galiojimas terminas prailgintas iki 2 mėnesių). ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo atnaujinti nereikia (išskyrus atvejus, kai keičiasi faktinė informacija), jo galiojimas tikrinimas verifikavimo programėlėje.

Lietuvos ES skaitmeninis COVID sertifikatas (skiepai ir ligos) apima visas progos paso suteikiamas laisves

Taip pat palengvina keliavimą ES šalyse ir ten leidžiamų paslaugų naudojimą (priklausomai nuo paskirties šalies sprendimo). ES skaitmeniniam COVID sertifikatui taikoma griežtesnė priežiūra, todėl bus lengviau, jei gyventojai naudosis progos pasu Lietuvoje ir keliaudami naudos ES skaitmeninį COVID sertifikatą. Atkreiptinas dėmesys, kad ES skaitmeninis COVID sertifikatas, gautas atlikus nemokamą PGR testą arba greitąjį antigenų tyrimą, gali būti naudojamas tik Lietuvos gyventojų kelionėms į užsienį, o ne buityje kontaktinei veiklai. Galimybių paso tyrimo imasi patys gyventojai.

Jei nežinote, kaip gauti es skaitmeninį covid pažymėjimą?

Tokiu atveju rekomenduojama kreiptis į šeimos gydytoją. Jis turės galimybę pažymėjimą atspausdinti arba gali suteikti teisę/įgaliojimą prisijungti prie e. sveikatos sistemos artimam asmeniui, kuris naudojasi interneto paslaugomis ir tapatybės nustatymo įrankiais, bei gali pažymėjimą atspausdinti savo namuose. Kiekviena valstybė savarankiškai nustato veiklas, kurioms galioja pažymėjimas, ir ar šalis taiko nuolaidas asmenims, turintiems pažymėjimą. Kokios sąlygos galioja konkrečioje šalyje galima pasitikslinti https://reopen.europa.eu/en/. Pasiskiepijusiems ar persirgusiems COVID-19 liga, Lietuvoje ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas yra lygiavertis Galimybių pasui ir gali būti naudojamas kontaktinėms veikloms ir paslaugoms, kurioms Vyriausybės nutarimu yra nustatyti ribojimai.

Vaizdo įrašo pagalba bus lengviau suprasti, kaip gauti norimą informaciją: https://www.youtube.com/watch?v=IMcktnuwNVY.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top